Zaznacz stronę

Kombiwar halogenowy opinie, ranking 2024

Kombiwar halogenowy to sprzęt, który sprawdzi się w każdej kuchni. Nadaje się do gotowania i podgrzewania, ponadto umożliwia pieczenie ciast, rozmrażanie czy grillowanie. Jest tak dobry, że z powodzeniem zastąpi w domu piekarnik czy mikrofalę.

Dlatego tworząc nasz ranking kombiwarów, uwzględniliśmy wszystkie dodatkowe funkcje. W ten sposób wyłoniliśmy najlepsze modele na rynku! To urządzenia, które cechuje funkcjonalność, łatwość obsługi i niezawodność. Sprawdź, które z produktów zyskały uznanie w oczach naszych ekspertów i konsumentów.

Kombiwar halogenowy

Najlepszy kombiwar halogenowy ranking 2024

Ranking kombiwarów halogenowych otwiera MPM MKO-01

MPM MKO-01 to wysokiej jakości kombiwar halogenowy. Oprócz gotowania umożliwia smażenie, grillowanie oraz rozmrażanie. Służą do tego dostępne w zestawie dodatki, między innymi 2 ruszty oraz szpilki do szaszłyków. Atutem urządzenia jest też duża pojemność 16,5 litra, którą można zmieniać poprzez specjalny pierścień powiększający.

Najlepszy kombiwar w rankingu wyróżnia też spora moc 1400W. Dzięki temu urządzenie zapewnia szybsze gotowanie. Dostosowanie kluczowych parametrów do potrawy ułatwia regulacja czasu i temperatury gotowania. Ponadto model wyposażony został w praktyczną funkcję autoczyszczenia.

Drugi najlepszy kombiwar halogenowy to Esperanza Quasar EKO003

Jaki kombiwar wybrać, aby ułatwić sobie pracę w kuchni? Dobrym rozwiązaniem jest model Esperanza Quasar EKO003. Sprzęt ma szerokie zastosowanie, nadaje się bowiem do grillowania, gotowania i smażenia potraw. Dzięki regulacji czasu i temperatury dopasowuje parametry do rodzaju potrawy. Do zmiany parametrów służą dwa pokrętła.

Kombiwar Esperanza wyróżnia też spora moc 1400W. Dzięki temu zapewnia szybkie gotowanie i zapewnia energooszczędność. Pojemność pojemnika wynosi 12 litrów, ale dzięki zastosowaniu pierścienia można ją zwiększyć aż do 18 litrów.

Trzeci polecany kombiwar halogenowy to Camry CR 6305

Camry CR 6305 to bardzo dobry kombiwar do gotowania, podgrzewania i pieczenia. Został wyposażony w przezroczystą misę, co ułatwia kontrolę nad gotowaniem. Ponadto w zestawie znajdują się 2 różnej wysokości ruszty, szczypce oraz stojak. Przygotowywanie posiłków ułatwia wbudowany zegar, regulacja temperatury oraz nienagrzewające się uchwyty.

Urządzenie marki Camry cechuje się dość sporą mocą 1300W. Dzięki temu pieczenie potraw odbywa się szybciej niż w tradycyjnym piekarniku. Innym atutem jest możliwość zastosowania pierścienia do powiększania pojemności misy.

Kombiwar halogenowy Saturn ST-CO9151

Saturn ST-CO9151 to halogenowy kombiwar, który nie zajmuje wiele miejsca. Umożliwia gotowanie na parze, podgrzewanie, pieczenie, smażenie i grillowanie. Dzięki sporej mocy 1400W gotuje i piecze w krótszym czasie. W porównaniu do tradycyjnego piekarnika pozwala ograniczyć zużycie prądu nawet o 60%!

Inną dużą zaletą kombiwaru jest łatwa obsługa i dostępne akcesoria. To 2 ruszty, taca do obsmażania, steamer oraz szczypce. Model jest też łatwy do utrzymania w czystości. Dzięki opcji samooczyszczenia nie trzeba go myć ręcznie.

Test halogenowy zamyka Lund GRH 67641

Test kombiwarów zamyka Lund GRH 6764. To funkcjonalne urządzenie przeznaczone do gotowania na parze, rozmrażania czy pieczenia. Tak wszechstronne zastosowanie ułatwiają dodatkowe akcesoria. Wśród nich na uwagę zasługuje stojak na chleb, patelnia z nieprzywieralną powłoką oraz pierścień do zwiększania pojemności.

Halogenowy kombiwar Lund umożliwia regulację czasu i temperatury gotowania. Zakres temperatury wynosi od 65 do 250 stopni. Model został też wyposażony w opcję samooczyszczenia. Dzięki temu jest łatwy w utrzymaniu w czystości.

Zobacz oferty:

Nie wiesz, jaki kombiwar halogenowy wybrać? Skorzystaj z naszego poradnika zakupowego! To pozwoli Ci kupić najlepszy sprzęt do domu.

Z kilkudziesięciu urządzeń, wybraliśmy najlepsze produkty na polskim rynku. To modele ze średniej półki cenowej, które cechuje szybkość działania. Są funkcjonalne, wygodne do przenoszenia i to nie koniec plusów! Wszystkie zalety kombiwarów opisaliśmy w poradniku. Ponadto w tekście wyjaśniliśmy, jakie dania można przygotować z pomocą kombiwaru i ile kosztują polecane modele.

Ranking kombiwarów halogenowych

Kombiwar halogenowy MPM MKO-01

MPM MKO-01

MPM MKO-01 to najlepszy kombiwar wśród dostępnych produktów. Wyposażony w praktyczne funkcje, może być wykorzystywany na wiele sposobów. Umożliwia gotowanie, rozmrażanie oraz smażenie, ponadto nadaje się do pieczenia i grillowania. Równocześnie pozwala znacznie zredukować ilość tłuszczu w diecie. Potrawy przygotowywane w kombiwarze są więc chrupiące i niezwykle delikatne w smaku.

Atutem kombiwaru jest też jego pojemność. 16,5 litra to w zupełności wystarczy, aby przygotować posiłek dla całej rodziny. Co ważne, wielkość kombiwaru można dostosować do wielkości potrawy. Zadanie to umożliwia pierścień zwiększający pojemność. Wśród innych elementów wyposażenia znajdziemy niski i wysoki ruszt, szpilki do szaszłyków, sito oraz uchwyt. Tak bogate wyposażenie ułatwi nam przygotowanie niemal każdego dania.

Ten doskonały kombiwar wyróżnia też spora moc 1400W. Dzięki temu zapewnia szybsze gotowanie, a w efekcie oszczędność energii. Czas pracy można dowolnie regulować w zakresie 5 -60 minut. Zakres temperatury wynosi natomiast od 0 do 250 stopni. Zarówno do ustawienia czasu, jak i regulacji temperatury służą wygodne pokrętła. Dzięki temu można łatwo dostosować parametry do rodzaju potrawy.

Wśród innych zalet modelu należy wymienić łatwość czyszczenia. Produkt MPM posiada bowiem funkcję samoczyszczenia. Dzięki temu nie musimy poświęcać czasu i energii na mycie ręczne.

Zalety:

  • wielofunkcyjność urządzenia
  • pojemność kombiwaru – 16,5 litra
  • funkcja samoczyszczenia

Wady:

  • zajmuje sporo miejsca
Kombiwar halogenowy Esperanza Quasar EKO003

Esperanza Quasar EKO003

Esperanza Quasar EKO003 to dobry kombiwar wyposażony w 7 praktycznych funkcji. Model świetnie sprawdza się gotowania na parze, duszenia i pieczenia. Ponadto można go wykorzystać do grillowania, rozmrażania, podgrzewania i smażenia. Jego plusem jest równomierne opiekanie potraw, bez ryzyka przypalenia.

Ten wielofunkcyjny sprzęt oferuje też możliwość regulacji temperatury. Zakres temperatur od 0 do 250 stopni pozwala gotować różnorodne potrawy. Wpływ na doskonałe efekty gotowania ma także programator czasowy. Czas pracy urządzenia można ustawić w zakresie od 5 do 60 minut. Zmiany ustawień można dokonać w bardzo prosty sposób, za pomocą dwóch pokręteł.

Urządzenie posiada też dużą pojemność misy do pieczenia. Jest to 12 litrów, przy czym możliwe jest zwiększenie pojemności urządzenia aż do 18 litrów. Wystarczy użyć pierścienia zwiększającego. W ten sposób możemy przygotować np. całego kurczaka. Poza pierścieniem w zestawie znajdziemy niski i wysoki ruszt oraz uchwyt do wyjmowania rusztu.

Prezentowany model cechuje się dużą mocą, aż 1400W. Dzięki temu zapewnia wydajne gotowanie i pozwala ograniczyć straty energii. Urządzenie nie posiada natomiast funkcji samooczyszczenia.

Zalety:

  • funkcje ułatwiające przyrządzania potraw
  • programator czasowy
  • wyższa moc urządzenia 1400W

Wady:

  • brak funkcji samoczyszczenia
Kombiwar halogenowy Camry CR 6305

Camry CR 6305

Camry CR 6305 to polecany przez konsumentów kombiwar halogenowy. Łączy w sobie zalety elektrycznego piekarnika z termoobiegiem oraz kuchenki mikrofalowej. Doskonale sprawdza się do gotowania, pieczenia oraz podgrzewania jedzenia. Niestety, w kombiwarze nie jest możliwe grillowanie.

Standardowa pojemność modelu to 12 litrów. Z drugiej strony zastosowanie pierścienia pozwala zwiększyć pojemność urządzenia nawet o kilka litrów. Dzięki temu kombiwar sprawdzi się do przygotowywania większych porcji.

Inną zaletą kombiwaru jest przezroczysta misa z żaroodpornego szkła. Dzięki temu przygotowując potrawę, można podglądać składniki. Kontrolę nad procesem gotowania zapewnia też regulacja temperatury oraz wbudowany zegar. Wystarczy ustawić preferowany czas pieczenia, a urządzenie w odpowiednim momencie się wyłączy. To z kolei zagwarantuje rewelacyjne efekty bez ryzyka przypalenia!

Kombiwar halogenowy cechuje też niezła moc 1300W. Dzięki temu przygotowanie potraw nie zajmuje wiele czasu. Pracę w kuchni ułatwiają dostępne akcesoria: szczypce, stojak oraz wysoki i niski ruszt. To oznacza, że w tym kombiwarze można piec na dwóch różnych wysokościach. Bezpieczeństwo użytkowania gwarantują natomiast izolowane termicznie uchwyty.

Zalety:

  • pojemność urządzenia – 12 litrów
  • regulacja czasu i temperatury
  • moc urządzenia 1300W

Wady:

  • nie nadaje się do grillowania
Kombiwar halogenowy Saturn ST-CO9151

Saturn ST-CO9151

Saturn ST-CO9151 to dobry kombiwar halogenowy o wszechstronnym zastosowaniu. Umożliwia gotowanie na parze, duszenie, smażenie, pieczenie, grillowanie, a także rozmrażanie i podgrzewanie. W sumie aż 10 różnych funkcji! Równocześnie kombiwar zapewnia do 3 razy szybsze przygotowanie posiłków niż piekarnik! To z kolei pozwala ograniczyć zużycie energii nawet o 60%!

Inną zaletą kombiwaru jest bogate wyposażenie. W zestawie znajdziemy niski i wysoki ruszt, tacę do smażenia i zapiekania, steamer oraz szczypce. Dodatkowo pracę ułatwi nam pierścień do zwiększania pojemności. Jego zastosowanie pozwala zwiększyć pojemność modelu do 17 litrów! Dzięki temu to wielofunkcyjne urządzenie sprawdzi się w większych gospodarstwach domowych. Standardowa pojemność sprzętu wynosi 12 litrów.

Wśród innych zalet kombiwaru użytkownicy podkreślają jego dużą moc 1400W. Dzięki temu model jest szybko gotowy do działania. Komfort użytkowania zapewnia timer, który pozwala ustawić czas gotowania do 60 minut oraz sterowanie mechaniczne. Kombiwar jest też łatwy w czyszczeniu. Został bowiem wyposażony w funkcję samooczyszczenia.

Zalety:

  • praktyczne elementy w zestawie
  • moc kombiwaru 1400W
  • funkcja samoczyszczenia

Wady:

  • spora cena urządzenia
Kombiwar halogenowy Lund GRH 67641

Lund GRH 67641

Jaki kombiwar wybrać, aby miał kompaktowe wymiary? Model Lund GRH 67641. To wielofunkcyjne urządzenie, w którym możemy gotować, grillować, piec oraz rozmrażać. Czyli przyrządzać te potrawy, które dotychczas przygotowywane były w piekarniku czy mikrofali.

Urządzenie, dzięki wyższej mocy 1400W gwarantuje szybsze przygotowanie posiłków. Ale model posiada też regulację temperatury w zakresie 65-250 stopni oraz ustawienie czasu pracy. Jego maksymalny czas działania wynosi 60 minut. Dzięki temu możemy ustawić optymalne parametry, które zagwarantują doskonałe efekty gotowania!

Innym atutem modelu jest możliwość powiększenia pojemności. Wystarczy zastosować pierścień, który zwiększy wielkość z 12 do 17 litrów! Dzięki temu kombiwar pozwoli przygotować większe posiłki dla całej rodziny. Sama misa została wykonana z hartowanego szkła, jest więc odporna na uszkodzenia.

Sprzęt jest też wygodny i łatwy w obsłudze. Dolny i górny ruszt pozwalają gotować posiłki warstwowo, a stojak umożliwia odkładanie gorącej pokrywy. W zestawie znajdziemy też stojak na chleb, szczypce, oraz patelnię z nieprzywierającą powłoką. Ponadto gotowanie na parze umożliwi aluminiowy parowar, a skuteczne czyszczenie – funkcja samooczyszczania.

Zalety:

  • moc sprzętu 1400W
  • regulacja temperatury w zakresie 65-250°C
  • szeroki wybór akcesoriów

Wady:

  • nie nadaje się do smażenia

Jaki kombiwar kupić?

Czym jest i z czego składa się kombiwar halogenowy?

Kombiwar składa się z dwóch elementów: pokrywki oraz pojemnika, w którym umieszczona jest grzałka halogenowa i wentylator. Grzałka zamienia energię elektryczną w ciepło, a wentylator rozprzestrzenia wewnątrz gorące powietrze. W ten sposób powstaje termoobieg. W efekcie dania z kombiwaru zachowują swój naturalny smak i wartości odżywcze.

Rodzaje kombiwarów

Na rynku dostępne są 2 typy urządzeń: kombiwary halogenowe i elektryczne. Przed podjęciem decyzji zakupowej, sprawdź, jaki model jest lepszy: kombiwar halogenowy czy zwykły? Który produkt opłaca się wybrać do swojej kuchni?

Kombiwary zwykłe (elektryczne) posiadają grzałkę elektryczną. Modele halogenowe – grzałkę halogenową. Te pierwsze zazwyczaj mają niską cenę i nie są tak funkcjonalne. Kombiwary halogenowe szybciej się nagrzewają, dają też większe pole do popisu w kuchni.

Na co zwrócić uwagę, kupując kombiwar halogenowy?

Wybierając produkt do domu, warto określić swoje oczekiwania. Najlepszy model umożliwia nie tylko gotowanie, duszenie i podgrzewanie. Może też smażyć, grillować, rozmrażać i zapiekać potrawę, a w efekcie zastępować kilka przydatnych urządzeń. Pracę ułatwi spory zakres temperatur od 0 do 250 stopni oraz minutnik.

Oprócz funkcjonalności, zwróć uwagę na moc kombiwaru. Im większa, tym urządzenie szybciej będzie gotowe do działania. Najlepsze sprzęty wyróżnia moc aż 1500W.

Równie ważna jest wielkość urządzenia. Największe modele mogą pomieścić nawet do 20 litrów! Najmniejsze – mniej niż 10 litrów. Warto jednak zaznaczyć, że niektórzy producenci dołączają do zestawów pierścień, dzięki któremu można zwiększyć wielkość misy.

Na koniec sprawdź dostępne zabezpieczenia. Najczęściej kombiwary posiadają nienagrzewające się uchwyty, które nie dopuszczają do ryzyka poparzenia. Innym częstym rozwiązaniem jest blokada pokrywy i funkcja automatycznego wyłączenia. Takie zabezpieczenie chroni przed przegrzaniem.

Kombiwar halogenowy – opinie użytkowników

Czy opłaca się kupować kolejny sprzęt do domu, czyli kombiwar? Opinie użytkowników w większości są na tak, a wybrane przez nas produkty znalazły uznanie w oczach konsumentów.

Wynika to przede wszystkim z ich funkcjonalności. Dobry kombiwar nadaje się do gotowania, rozmrażania czy duszenia, a dania przygotowuje z pomocą strumienia gorącego powietrza.

Ponadto halogenowa grzałka gwarantuje, że sprzęt szybciej przygotowuje posiłki niż tradycyjny piekarnik. Urządzenie jest więc energooszczędne! Krótki czas obróbki termicznej sprawia z kolei, że składniki zachowują większość wartości odżywczych. Są też mniej kaloryczne, bo gotowanie może odbywać się bez dodatku tłuszczu. To z kolei prosty sposób na zdrowy tryb życia!

Kombiwar – jak używać?

W kombiwarze przygotujemy zupy, warzywa, ciasta czy dania z ryb. Do tego różne rodzaje mięsa i pieczywa, w tym rogaliki i pizzę. Urządzenie umożliwia też gotowanie jaj na twardo.

Zanim jednak zaczniesz przygotowywać ulubione danie, przetrzyj urządzenie wilgotną ściereczką. Następnie wytrzyj je do sucha i wybierz odpowiednie akcesoria.

Układając jedzenie, pamiętaj by, nie dotykało ścian urządzenia. To pozwoli na swobodny przepływ powietrza.

Do pieczenia użyj niewielkiej ilości tłuszczu i ulubione zioła. To sprawdzony sposób na pieczenie mięsa w kombiwarze halogenowym.

Kombiwar halogenowy – ceny, czyli ile warto wydać?

Dobry kombiwar można kupić za około 200 zł. Tyle kosztuje sprzęt wyposażony w najważniejsze funkcje. Najczęściej cena kombiwaru zależy od jego trwałości i zastosowania. Dlatego warto dać więcej, aby mieć gwarancję udanych zakupów.

Część wyróżnionych modeli świetnie nadaje się do pieczenia ciast. Ale pieczenie w kombiwarze halogenowym to nie jedyna opcja. Zobacz polecane mini piekarniki wolnostojące, aby wybrać dobry kompaktowy sprzęt do domu.

Interesuje Cię wyłącznie gotowanie na parze? Możesz więc sprawdzić ranking parowarów, które pomogą Ci zadbać o zdrowe i smaczne posiłki.

A gdy gotujesz dla całej rodziny, sprawdź jak prezentują się najlepsze wolnowary na rynku.